НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
февруари 28, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Владата дава по 1000 денари на пензионерите

Пренеси ја вистината

Премиерот Димитар Ковачевски на социјалните мрежи се пофали со мерката за помош во овие кризни времиња за пензионерите.

По 1000 денари повеќе ќе легнат на сметката овој месец на пензионерите како помош од владата за подобрување на животниот стандард кој во огромна мера е загрозен од енормното зголемување на цените на продуктите во потрошувачката кошничка.

“Започна исплатата на пензиите кои се за 1000 денари повисоки од овој месец. ✅
Секој пензионер во следните три месеци ќе добива плус 1000 денари на својата сметка како финансиска поддршка во услови на криза.
Покрај овие средства, со новата методологија која ја донесовме обезбедивме историски најголем раст на пензиите”.

-соопшти премиерот Ковачевски во јавноста.

За авторот на оваа статија