НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
јуни 12, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Владата донесе одлука за утврдување на статус на стратешки инвестициски проект во износ од 270 милиони евра

Пренеси ја вистината

На својата редовна 120 седница Владата на Македонија покрај одлуката да биде прогласена тридневна жалост на територијата на целата држава донесе Одлука за утврдување на статус на стратешки инвестиционен проект на приватна компанија од Скопје преку ккоја со инвестиција на француска приватна компанија од 270 милиони евра во МАкедонија ќе се гради соларен парк.

“На денешната седница Владата донесе Одлука за утврдување на статус на стратешки инвестиционен проект на Друштво за производство на електрична енергија „ОСТРО СОЛАР“ – Скопје.

Станува збор за инвестиција за изградба на „Соларен парк Стипион“ вредна 270 милиони евра, кој преку оваа компанија ќе го реализира „Акуо Енерџи Сас Париз“ (Akuo Energy Sas Paris) од Франција, со капацитет за производство на електрична енергија од 350 до 400 мегават часови.”

-стои во соопштението на Владата.

За авторот на оваа статија