НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

Ресторан Царевоселски Делчево
www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.hotelmakedonijadelcevo.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
www.kudgocedelcevdelcevo.mk
мај 31, 2023

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Во близина на Бигоркиот манастир се наоѓа најголемата ИПАРД инвестиција од областа на на руралниот туризам

“Конакот “Гостински Палат” е вистинско освежување за македонскиот манастирски туризам. Ова велелетно здание се наоѓа во близина на Бигорскиот манастир и се простира на 1200 м2.Конакот располага со 16 соби во кои можат да се сместат 40 гости. 🛏Изградбата и опремата се финансирани од ИПАРД II програмата.

🇪🇺Вкупната инвестиција е над 900.000 евра од кои околу 500.000 евра се грант од европскиот фонд за земјоделство и рурален развој. Ова воедно претставува и најголемиот одобрен и исплатен проект од ИПАРД II програмата од областа на руралниот туризам.”

-соопшти денеска Никица Бачовски- Директор на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделието и руралниот туризам.

За авторот на оваа статија

>