НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

Ресторан Царевоселски Делчево
www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.hotelmakedonijadelcevo.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
www.kudgocedelcevdelcevo.mk
април 1, 2023

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Во Охрид ревитализирани спомен обележјата во градскиот парк

📌 САНИРАНИ И РЕВИТАЛИЗИРАНИ СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈАТА ВО ГРАДСКИОТ ПАРК

👉 По налог на Општина Охрид, екипите на ЈП „Градски гробишта“ и ЈП „Охридски Комуналец“ реализираа активности за уредување на спомен-обележјата и зелениот простор во нивна близина.

👉 Санирани се и исчистени бистите и спомен-плочите и извршено се соодветно хортикултурно уредување на околината.

👉 Овие активности се дел од Програмата за работа на Одделението за култура. Во иднина, согласно програмските активности и во соработка со јавните претпријатија предвидено е да бидат ревитализирани, санирани и обновени спомениците во надлежност на Локалната самоуправа.

Извор: Фејсбук

За авторот на оваа статија

>