НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
јуни 12, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

За “чудото од жена” Гал Гадот, Клеопатра била Македонска кралица

Пренеси ја вистината

Во едно свое неодамнешно интервју светски познатата актерка Гал Гадот која што е со израелско потекло го бранеше Македонската националност на египетската кралица Клеопатра.

“Ако сакаме да бидеме доследни на фактите, тогаш Клеопатра била Македонка. Баравме Македонска актерка која што ќе ја игра Клеопатра, но не можевме да ја најдеме. Јас ја чувствував Клеопатра со огромна страст. За мене како миленик на луѓето, а имам пријатели насекаде низ планетата Земја, било тоа дали се муслимани, христијани, католици, атеисти или будисти, или евреи се разбира, луѓето се луѓе и со мене, јас сакам да го прославам наследството на Клеопатра и да и укажам чест на оваа неверојатна историска икона на која што толку многу и се восхитувам. Секој може да го направи тој филм и навистина чувствувам страст што можем да го дадам својот удел во тоа.”

-соопшти Гал Гадот во интервју по повод својата нова улога во која ја игра Клеопатра во истоимениот филм кој што е во пред продукција во соработка на Австралија, Велика Британија и Канада.

Наша галерија со одбрани фотографии од актеркатѕа Гал Гадот:

За авторот на оваа статија