Macedonian Times

Encourage the world

Омнибус

1 min read

Восхитувачка и незаборавна глетка на мостот од 19-тиот век чија што рефлексија во водата формира идеален круг. Сместен помеѓу бескрајното...

На женски сокол му било вградено сателитски систем за следење на неговото двожење во Јужна Африка пред да започне со...

1 min read

Државата Италија даде прибежиште и ја прими Шарбат Гула-жена бегалец од Авганистан. Оваа жена стана позната во светот откако нејзиното...

1 min read

Максим Војвода бил македонски револуционер, учесник во македонското револуционерно движење, член и војвода на Македонската револуционерна организација. Биографија Максим Нинев - Војводата...

>