Macedonian Times

Encourage the world

Прашливи полици

1 min read

Некои луѓе имаат само ден на раѓање. Јонче Христовски со својата културолошка специфичност и креативен дух ги задолжи генерациите на...

1 min read

Со голема мака се заработувале пари во туѓина. Суровиот и тежок печалбарски живот ги правел печалбарите издржливи, снаодливи и духовно...

1 min read

7 јануари 1945 година, првиот ден на Божиќ, по список составен од Лазар Колишевски во Вардарска Македонија се убиени без...

1 min read

На денешен ден 16 Декември во 1869 година е роден првиот претседател на Централниот комитет на Македонската револуционерна организација Д-р...

>