Macedonian Times

Encourage the world

Соработка

1 min read

Градоначалникот на општина Велес Марко Колев во текот на денешниот ден присуствуваше на интерактивната обука насловена "Дислексијата во училницата –...

1 min read

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски им го честита Меѓународниот ден на Ромите 8 Април. Во обраќањето тој ќе рече дека...

1 min read

" ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ОПШТИНА ОХРИД И УНИВЕРЗИТЕТОТ ЗА ТУРИЗАМ И МЕНАЏМЕНТ ОД СКОПЈЕ Денеска склучивме меморандум за...

1 min read

Во текот на вчерашниот ден Градоначалникот на општина Македонска Каменица Димче Атанасовски во присуство на американската амбасадорка Кејт Мери Брнз,...

1 min read

Во текот на денешниот ден во присуство на Кејт Мери Брнз- амбасадорка на САД во Македонија и повеќе градоначалници, Градоначалникот...

1 min read

Во саботата на 5 март во попладневните часови со пригодна свеченост беше отворена новата работна канцеларија "Македонец за Македонец" на...

1 min read

Општината, заедно со чешката компанија ИЦС-Системи, во изминатиов период работеа интензивно и овозможија Штип да добие уникатен изглед. Имено, во...

>